Onze service voor Fleetowners

Remarketing processen van grote fleetowners veranderen snel. Door de groei van verkopen via Internet, vaak over de nationale grenzen heen, wordt steeds meer “direct” verkocht en wordt de rol van historische (nationale) tussenpersonen steeds kleiner. Directe verkoop van fleetowners (B2B of B2C) is aantrekkelijk voor verkoper en koper vanwege hogere marges die gerealiseerd kunnen worden.

Fleetowners kijken om die reden steeds meer naar hun remarketingprocessen vanuit Europees of wereldwijd perspectief. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die Europees/wereldwijd handelen biedt, is inzicht nodig in de logistieke keten.
In internationale verkoopprocessen van gebruikte auto’s is integriteit van processen een belangrijk thema. De Europese Unie geeft al jaren aan dat met name kilometerstandfraude en BTW-fraude vaak voorkomen in de handel van gebruikte voertuigen en roept de industrie op om deze processen integer te laten verlopen.

Wij stellen voor onze klanten een digitale infrastructuur ter beschikking die de volgende diensten levert:

 

Volledige zichtbaarheid van de logistieke keten 

Zichtbaarheid van alle voertuigen in de keten (waar staat mijn auto?) geeft fleetowners de mogelijkheid om de doorlooptijd in de processen te optimaliseren. Daarnaast kunnen kosten en servicelevels goed worden gemonitord.

Real-time informatie met betrekking tot de status van alle overdrachtsprocessen

Het elimineren van alle papieren processen geeft klanten niet alleen een direct zichtbare kostenbesparing, maar elimineert ook veel verborgen kosten.

Vastleggen van kilometerstand en het digitale afleverbewijs

In een blockchain-omgeving kunnen kilometerstanden en afleverdocumenten niet meer worden gewijzigd. Dat betekent dat een digitaal, legaal bewijs kan worden geleverd aan de koper van het voertuig (kilometerstand) en de verkoper van het voertuig (elektronische vrachtbrief). Door gebruik te maken van deze oplossing wordt integriteit in de logistieke keten gewaarborgd.

“In internationale verkoopprocessen van gebruikte auto’s is integriteit van processen een belangrijk thema. De Europese Unie geeft al jaren aan dat met name kilometerstandfraude en BTW-fraude vaak voorkomen in de handel van gebruikte voertuigen en roept de industrie op om deze processen integer te laten verlopen.”