Koopman Logistics Group investeert in CO2-arm transport

19 oktober 2018

Koopman Logistics Group zet de CO2-arme brandstof HVO in voor de distributie van personenwagens en auto-onderdelen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in een apart tankstation op het eigen terrein in Nijkerk. Op vrijdag 12 oktober 2018 is de installatie in gebruik genomen.

 

HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen, bijvoorbeeld frituurvet. Daardoor is HVO CO2-arm. Er zijn geen aanpassingen aan het voertuig nodig om HVO te kunnen tanken. De meeste truckmerken hebben HVO goedgekeurd als brandstof. CEO a.i. van Koopman Logistics Group Maurice de Wilde: “Onze HVO-installatie bevat pure HVO, geen mix van HVO met conventionele diesel. We zullen door het tanken van 100% HVO per kilometer 89% minder CO2 uitstoten dan met conventionele diesel.”

Integrale benadering spaart milieu én kosten

De inzet van HVO is opnieuw een voorbeeld van de integrale benadering van Koopman Logistics Group. De Wilde: “Echte kostenreductie zit voor onze klant niet in een paar euro lagere transportkosten per rit. Samen met de klant het gehele proces bekijken en op zoek gaan naar de échte besparingen, is waar wij op inzetten, zowel in kosten als gericht op het milieu. Als wij de hele keten optimaliseren zijn er minder gereden kilometers nodig en dat is een directe besparing in kosten en uitstoot. Door nu ook nog eens HVO toe te passen, gaan we niet alleen naar een volgende fase in transport, we voldoen hiermee ook aan de nadrukkelijke wens van onze klanten om CO2 te reduceren.”