De dag van de chauffeurs

De dag van de chauffeurs

12 december 2019

Vandaag worden de chauffeurs in het zonnetje gezet. Het is in Nederland de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. “Chauffeurs zijn een cruciale schakel tussen Koopman, onze klant én de klant van onze klant. Ze dragen iedere dag de naam Koopman uit bij honderden klanten en zijn daarmee de ambassadeurs van Koopman” vertelt Willem Prinsen, CEO Koopman Logistics Group. Het is mooi om deze groep een keer extra waardering te geven”.

"De chauffeurs zijn de basis van ons bedrijf”, zegt Harm Koopman, Directeur Koopman Cargo en Koopman  TransMission. “Toen mijn opa begon met transport was het in het begin alleen mijn opa en een paar chauffeurs. Ze zijn het visitekaartje van het bedrijf. Wij kunnen van alles bedenken maar zij moeten het nog wel uitvoeren en dat doen ze bij weer en wind. Als ik s ’avonds ga slapen en het regent en waait dan weet ik dat er op dat moment ook hard gewerkt wordt door onze chauffeurs. Er worden onderdelen gelost bij magazijnen en auto’s geladen in de havens”.

“Feitelijk zijn alle medewerkers natuurlijk even belangrijk. Dat nu de chauffeurs extra waardering krijgen voor hun werk is terecht”, zegt Ad ten Brink Directeur Koopman Autotransport, "want ze zijn veel weg. Collega’s op kantoor zien we regelmatig en we kunnen ze een compliment geven als er iets speelt. De chauffeurs hebben een mooi vak. Maar ze zijn altijd op pad, starten vroeg en zijn laat thuis. Ze werken hard en dat mag best eens gezegd worden”.

"

Chauffeurs zijn een cruciale schakel tussen Koopman, onze klant én de klant van onze klant. Ze dragen iedere dag de naam Koopman uit bij honderden klanten en zijn daarmee de ambassadeurs van Koopman. Het is mooi om deze groep een keer extra waardering te geven”.

Willem Prinsen — CEO Koopman Logistics Group

Ik heb in mijn gesprekken met klanten en ritten met chauffeurs ondervonden hoe goed de Koopman chauffeurs te boek staan”, zegt Willem Prinsen. “Onze chauffeurs staan bekend als vriendelijk, klantgericht en betrouwbaar. Ze komen elke dag hun afspraken na. Vele chauffeurs komen al lang bij onze klanten over de vloer, ze hebben ondertussen een goede band opgebouwd en worden met open armen ontvangen. Dat vind ik mooi om te horen en het is ook belangrijk. De chauffeurs hebben immers een grote invloed op de kwaliteit en de uitstraling van Koopman”.