Directiewisseling Koopman Automotive

Directiewisseling Koopman Automotive

27 oktober 2020

Leek – Door verschillende overnames heeft Koopman Logistics Group de afgelopen jaren haar positie in de autotransport en logistiek sector verstevigd. Het bedrijf maakte onlangs een strategische aanpassing in de samenstelling van de directie en haar organisatiestructuur om verdere groei en efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk te maken. 

Ad ten Brink, voormalig directeur Koopman Autotransport, is benoemd tot directeur Automotive. Onder Automotive biedt Koopman ondersteuning in elke fase van de levenscyclus van een auto. Naast autotransport vallen daar ook de compoundactiviteiten in Amsterdam, Born en Putten en de chauffeursdiensten (hikerservice) onder. Mark van der Lingen, die in 2019 zijn bedrijf ACM Fleetforce verkocht aan Koopman Logistics Group, is benoemd tot Sales Director Automotive. Jan van Assen, directieadviseur en voorganger van Ad ten Brink neemt na 43 jaar dienst afscheid van Koopman Logistics.

 

Onder oud-directeur Jan van Assen heeft Koopman zich ontwikkeld van transportonderneming naar belangrijke logistieke dienstverlener in de autobranche. In de hele logistieke keten van fabrikant tot eindgebruiker is Koopman actief. CEO Willem Prinsen: “Jan heeft het fundament gelegd voor onze automotive tak. Om daarin concurrerend te kunnen blijven, moeten we blijven ontwikkelen. Door deze strategische aanpassing in de organisatie, met Ad ten Brink als Directeur Automotive, kan Koopman nog daadkrachtiger en efficiënter de markt bedienen. Ad neemt veel ervaring mee die in de gehele automotive keten van pas gaat komen.”

 

“De overname van ACM Fleetforce in 2019 betekende een waardevolle uitbreiding van onze diensten, en we haalden met Mark van der Lingen ook veel kennis in huis. In zijn nieuwe functie van Sales Director Automotive gaat hij bij Koopman Logistics Group een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van ons klantenportfolio.”

 

De wijzigingen in de directie zijn inmiddels doorgevoerd, de samenvoeging van de diverse activiteiten zal geleidelijk plaats vinden in de komende maanden.

 

Fotobijschrift v.l.n.r. : Ad ten Brink (Director Automotive), Mark van der Lingen (Sales Director Automotive), Jan van Assen (oud-directeur autotransport).