Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen

27 september 2021

Sociaal ondernemen

Bij Koopman draait het om mensen. "Zonder onze medewerkers bestaat er immers geen bloeiend familiebedrijf". Daarin is het belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan, elkaar te stimuleren en er het beste uit te halen. 

 

Sociaal ondernemen bestaat er in diverse maten en soorten met als insteek de wereld een beetje beter te maken. Bij Koopman zit sociaal ondernemen in het DNA; het constant zorgen voor een gezonde balans tussen People, Planet en Profit. Een onderdeel daarvan is Koopman Inclusief. Waar mogelijk worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrokken bij het bedrijf. Van facilitaire dienstverlening tot werken op de terminal: waar er ruimte is wordt gezorgd voor passend werk, begeleiding en een veilige werkomgeving.

 

Koopman Inclusief

Om maatschappelijke ambities te realiseren is er een samenwerking tussen Inclusief Groep en Koopman voor re-integratie door werk- en leertrajecten. "In het begin waren we een beetje sceptisch, omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Uiteindelijk zijn we de samenwerking aangegaan en zien we dat we er mooie resultaten mee behalen. Zowel voor de medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt als voor onze eigen medewerkers om te laten zien dat iedereen een plek in de maatschappij verdient en dat we met z'n allen goed kunnen functioneren.", aldus Jolanda van den Brink, operational manager Koopman Fleet Force. "Hoe mooi dit sociale traject ook is, wij zorgen ervoor dat de klanten er geen hinder van ondervinden. Bij ons is iedereen een medewerker van Koopman. Je kunt zijn wie je bent en je wordt geaccepteerd zoals je bent." De kracht van sociaal ondernemen is om het samen te doen. Samen maak je impact. Dit kan door gebruik te maken van de gouden driehoek: het bedrijf, medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt en een jobcoach. Maar ook door het initiatief van Sociaal Ondernemen WERKT! Om ervaringen te delen, inspiratie op te doen en drempels weg te halen.

 

Sociaal Ondernemen WERKT!

Sociaal Ondernemen WERKT! is een campagne die in het leven is geroepen om bedrijven uit te lichten die zich inspannen om mensen uit de doelgroep afstand tot de arbeidsmarkt, jonge talenten die ene leer-, werk- of stage-ervaring nodig hebben of zich anderszins inspannen extra zichtbaarheid te geven. Deze bedrijven worden uitgelicht op de Wall of Fame en bij de start van de maand van 1000 voorbeelden om hun inspanningen én als inspiratie voor andere ondernemers. In een 15-delige podcast serie is Koopman de eerste, opgenomen met Jolanda van den Brink (Operational Manager Koopman Fleet Force) en Marco Top (autopoetser Koopman Fleet Force).