Vinturas

Vinturas

10 september 2019

Deelname in consortium Vinturas

Als eerste logistieke dienstverlener in Europa bouwde Koopman Logistics Group een op blockchain-technologie gebaseerde oplossing om logistieke processen van alle ketenpartners in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto’s volledig te digitaliseren.

De VIN (vehicle identifcation number) is te volgen tijdens zijn reis door de logistieke keten, vanaf de fabriek tot aan de dealer. In april 2018 leverden we het eerste voertuig af in een volledig papierloos proces, door middel van een elektronische vrachtbrief. Samen met nog 3 Europese logistieke dienstverleners en een aantal partners bundelen we nu de krachten in een consortium om dit veelbelovende concept verder uit te bouwen. Vinturas is de naam van dit consortium. (‘Turas’ is Iers voor ‘reis/tour’). Wij vertrouwen erop dat Vinturas de reis door de logistieke automotive-keten blijvend gaat veranderen.

"

Vinturas wil uitgroeien tot het toonaangevende platform voor Finished Vehicle Logistics. Wij geloven in de kracht van samenwerking.

Jon Kuiper — CEO Vinturas