Vinturas ontvangt 2 miljoen euro subsidie

Vinturas ontvangt 2 miljoen euro subsidie

02 juli 2020

PERSBERICHT - Vinturas, Europese voorloper in standaardisatie van digitale processen in de auto-industrie, heeft via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een Europese subsidie ontvangen van 2 miljoen euro voor het innovatieve gebruik van blockchain-technologie. Vinturas ontvangt deze subsidie omdat ze een belangrijke bijdrage aan de Europese doelstellingen van duurzaamheid en digitalisering levert. Met de subsidie kan Vinturas haar doelstelling om volledige transparantie in de logistieke automotive keten te realiseren, versnellen.

Lancering bestaand automotive blockchain platform in stroomversnelling

Met de subsidie van 2 miljoen euro, afkomstig uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), kan het bedrijf verder vaart maken om op basis van blockchain technologie miljoenen voertuigbewegingen in Europa digitaal te beheren.

 

Innovatie en duurzaamheid
Jon Kuiper, CEO van Vinturas: “Het ontvangen van de subsidie toont het belang van het Vinturas-platform aan voor transparantie in de logistieke keten van fabriek naar dealer, maar ook voor het internationale transport van gebruikte auto’s. Vinturas draagt bij aan de Europese agenda van innovatie, digitalisering en verduurzaming. Met deze belangrijke erkenning kunnen wij de ontwikkeling van nieuwe digitale applicaties op het platform versnellen en meerwaarde creëren voor onze klanten. Zo vervangen wij de papieren vrachtbrief voor internationaal transport en voorzien wij in een elektronische versie (e-CMR). De subsidie draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Wij verwachten daar de komende jaren een substantiële groei in medewerkers te kunnen melden.”

 

Vinturas biedt zichtbaarheid in de logistieke keten voor de auto-industrie
Vinturas begon in 2019 als een consortium van Europese toonaangevende logistieke dienstverleners en is de leider in standaardisatie van digitale processen voor opslag en vervoer van nieuwe en gebruikte voertuigen, een industrie die nog steeds grotendeels met papieren documenten werkt. Het Vinturas-platform biedt track & trace functionaliteit voor voertuigen in de logistieke keten, waardoor dealers hun klanten beter kunnen informeren over levertijden en fabrikanten en leasemaatschappijen een beter overzicht hebben over alle bewegingen van nieuwe en gebruikte voertuigen.

 

De Nederlandse Koopman Logistics Group is initiatiefnemer en één van de aandeelhouders van Vinturas.

 

Kijk voor meer informatie op www.vinturas.nl of neem contact op met Maurice de Wilde, +3159 472 9806