Patrick van Dijk

Patrick van Dijk

"

Wij zorgen voor the finishing touch bij de klant.

Patrick van Dijk (22) is een van onze chauffeurs. Hij is het visitekaartje van onze organisatie want hij komt dagelijks over de vloer bij klanten van Koopman Cargo. Drie jaar geleden stuurde hij een open sollicitatie naar Koopman omdat hij chauffeur wilde worden. Het bedrijf kende hij uit verhalen van kennissen en van zijn vader, die er ook werkte. 

De Koopman Vakschool

Patrick hoorde bij de eerste lichting die een Leerwerktraject van Stichting Transport en Logistiek (De Koopman Vakschool) volgde. “Ik ben begonnen bij Autotransport”, vertelt Patrick. “Mee met de chauffeur. Daarna heb ik binnen Koopman op verschillende afdeling meegeholpen. Bij HR bijvoorbeeld, en in de Koopman garage. Nu ben ik in dienst bij Cargo. Dat betekent veel distributie- en palletwerk en de hele week van huis.”

"

Ik werk alleen en dus is het mijn verantwoordelijkheid dat alles gaat zoals de klant verwacht.

Vertrouwen

Patrick houdt van de afwisseling en de vrijheid van zijn baan. “Ik werk alleen en dus is het mijn verantwoordelijkheid dat alles gaat zoals het moet. Als je vaker bij een klant komt, wordt het contact persoonlijker. Het officiële klantcontact loopt via customer service en planning natuurlijk, maar de chauffeurs komen er letterlijk elke dag over de vloer. Wij hebben nauwelijks invloed op de planning, maar zorgen wel voor the finishing touch waardoor de klant Koopman een betrouwbare partij vindt. Een klant heeft misschien bepaalde wensen over de manier of plek van lossen. Soms zijn de goederen kwetsbaar en moet je extra voorzichtig zijn. Luchtkanalen van Nijburg bijvoorbeeld mogen niet ingedeukt aankomen op de bestemming. Laden en lossen moet dus veilig en voorzichtig gebeuren. ‘Mooi opgelost’, krijg ik dan te horen van de klant. Dat is leuk.”

Toekomst

Hoewel Patrick zijn chauffeurswerk prachtig vindt, denkt hij voorzichtig al aan een vervolgstap: “Op een gegeven moment zou ik wel richting planning willen. Ik ben sinds kort vader en dan is een baan waarbij ik meer thuis kan zijn wel prettig. Het prettige van Koopman is dat er veel mogelijk is. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor het eigen personeel.

"

Het prettige van Koopman is dat er veel mogelijk is. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor het eigen personeel.