100% Elektrisch

100% Elektrisch

CO2-neutraal in de binnenstad

In 2025 ziet Transport en Logistiek Nederland graag dat nieuwe vrachtauto's in de Nederlandse binnensteden rijden die geen CO2-uitstoot meer hebben. Vrachtvervoer gaat dan elektrisch, door vrachtauto's en busjes die met een accu of op waterstof rijden. Koopman TransMission bezorgt al sinds 2018 met een volledig elektrische bestelwagen in de Groninger binnenstad.

 

Maar ook buiten de binnensteden wil Transport en Logistiek Nederland zo weinig mogelijk CO2 uitstoot. Met de inzet van de eTGM is Koopman één van de eerste logistieke dienstverleners die een 100% elektrische vrachtwagen voor dag- en nachtdistributie inzet.

Wouter Renkema

Duurzaamheid in logistiek en transport

De logistieke sector staat voor een forse opgave: in 2050 moeten transport en logistiek minstens een factor -6 efficiënter worden. Voor het realiseren van deze klimaatdoelstellingen zijn logistieke innovaties en het inzetten van technische innovaties zoals zuinige voertuigen en alternatieve brandstoffen hard nodig.

 

Koopman laat zien dat de logistieke sector en oog voor de planeet prima samengaan. Door data gedreven analyses worden continu stappen gezet om de impact op het milieu te minimaliseren. Samen met klanten innovatieve oplossingen ontwikkelingen die waarde toevoegen aan een optimale logistieke keten. Bij de keuzes die gemaakt worden, wordt altijd de impact op mens en milieu meegenomen. ‘Mede door de inzet van de elektrische truck  bouwen we nog meer kennis op, en verzamelen we data over inzet, gebruik, verbruik en laadtijden. Daarmee kunnen we andere klanten nog beter ontzorgen in het reduceren van de uitstoot voor het transport.', aldus Wouter Renkema.

Emissievrij én efficiënt

Koopman TransMission rijdt dagelijks met volle ladingen naar de Groninger binnenstad voor het afleveren van goederen. Het bijzondere hieraan is dat het transport 100% elektrisch is en dus geheel CO2 vrij. We nemen daarmee het voortouw in het plan voor emissieneutraal vervoer in de binnenstad van Groningen in 2025.

 

De goederen worden bezorgd in de binnenstad van Groningen met een volledig elektrisch voertuig. 'Als bedrijf hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de mens en voor het milieu', zegt Harm Koopman, Directeur Koopman Cargo en Koopman TransMission. 'Komende jaren gaan we het transport met elektrische voertuigen verder uitbreiden naar andere steden en plaatsen'. We fungeren ook als stadshub voor andere vervoerders. Zij kunnen de goederen bij ons lossen in Noordhorn, daarna rijden wij met een elektrisch voertuig de zendingen emissievrij en efficiënt uit in de binnenstad van Groningen. Wel zo milieuvriendelijk.

De groenste truck van Koopman

We rijden met gemak de binnenstad in omdat de elektrische truck kleiner, lichter en wendbaarder is dan grote vrachtwagens.' De bewustwording van de CO2-voetafdruk zorgt voor initiatieven als deze. Een mooie toevoeging in de duurzaamheidsreis die Koopman maakt. 

 

“We willen heel graag, en liefst ook nog zo snel mogelijk, omschakelen op zero-emissie vervoer”, zegt Klaas Koopman die bij het bedrijf directeur Business Development & Innovatie is. “Wij kiezen, waar dat kan, voor duurzame oplossingen. De eTGM is er één van. Wij zijn ons bewust van onze CO2- voetafdruk en hebben als doelstelling dit te verlagen. Voor ons was dit een mooie kans om samen met PON en MAN het initiatief aan te gaan om te kijken wat de elektrische vrachtwagen ons in de toekomst kan brengen.”

 

 De komende 4 jaar zal de MAN eTGM ingezet worden in ons werkveld.

"

Als familiebedrijf voelen wij de plicht om goed te zorgen voor onze mensen, onze klanten en de wereld om ons heen. Dit zit diep verankerd in ons DNA, in onze missie en visie en de werkwijze waarop we onze commitments dagelijks uitdragen.

Harm Koopman — Directeur Cargo Logistics