Groen en duurzaam bandenbeheer

Groen en duurzaam bandenbeheer

13 oktober 2022

Koopman behaalt certificaat Groen en duurzaam

Koopman Logistics Group B.V. heeft uit de handen van Mark Oude Elferink, regionaal sales manager van Euromaster Nederland, het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer ontvangen.

 

Hergebruik van grondstoffen en lagere CO2-uitstoot door preventief onderhoud vormen de basis voor groen en duurzaam bandenbeheer. Het bedrijf is objectief beoordeeld op een aantal punten zoals herprofileren, vernieuwen en hergebruiken van banden en een goed onderhoud van de banden, in de vorm van wagenparkinspecties met pompen van de banden, balanceren en uitlijnen van de voertuigen. Koopman heeft met haar bandenbeleid positief gescoord op deze punten en laat zien dat zij voldoet aan de vereisten van een duurzaam bandenbeheer. Een knappe prestatie die aantoont dat Koopman Logistics zich actief inzet voor een groenere wereld.

 

Wouter Renkema, Manager Wagenpark en Werkplaatsen van Koopman is blij met het behalen van het certificaat. Niet het certificaat maar de achterliggende duurzame bandenservice is voor Koopman het belangrijkste. Naast duurzaamheid levert het Koopman een aanzienlijke brandstofbesparing op. Wouter Renkema: ‘. Wij voelen ons als familiebedrijf verplicht om een goede rentmeester te zijn voor ons bedrijf, zodat we ook aan de volgende generatie een leefbare planeet mee kunnen geven. Bij keuzes die we maken, nemen we dan ook altijd de impact op mens en milieu mee.’


Mark Oude Elferink: ‘Het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer laat zien of klanten op de goede weg zijn en welke stappen zij nog meer kunnen zetten om groener te ondernemen. Het is een mooie volgende stap naar een groenere toekomst!’ Met Koopman heeft Euromaster reeds een samenwerking van 25 jaar. Samen zorgen we voor een duurzame invulling van het bandenbeheer.