Koopman Logistics neemt 300e MAN in gebruik

Koopman Logistics neemt 300e MAN in gebruik

03 november 2020

Dinsdag 20 oktober nam Koopman Logistics in Noordhorn drie nieuwe trucks van het type TXG 18.430 in ontvangst. Met de aanschaf van deze nieuwe generatie MAN-trucks verwelkomde Koopman ook haar 300e MAN. De vrachtwagens worden ingezet in het stukgoedvervoer en vervoer van full truck loads, één van de disciplines waarin Koopman er de afgelopen jaren in is geslaagd om het verschil te maken.

Langdurige samenwerking

Sinds 35 jaar is MAN-dealer Sommerauer de huisleverancier van Koopman. “Dat begon met een MAN met korte cabine, topsleeper en Unterflur motor. Die constructie was bedacht om zo veel mogelijk volume te kunnen meenemen”, zegt Ernst Sommerauer. Koopman had toen een vloot van circa 64 trucks.” Sommerauer weet in te spelen op onze specifieke vraag naar voertuigen en tijdig beseft welke kant we op willen. “Dat schept vertrouwen”, aldus Harm.

De relatie met MAN gaat terug tot 1957. MAN is het merk dat steeds bleek te kunnen voldoen aan de eisen van het innoverende bedrijf, dat inmiddels tot een toonaangevende speler in diverse logistieke disciplines is uitgegroeid. De aanschaf van MAN past ook goed in de relatie die Koopman al meer dan 40 jaar heeft met Pon. Een relatie van wederzijds vertrouwen en samen slim innoveren. Daarbij is Pon een grote opdrachtgever voor Koopman en leverancier van de MAN dealer.

 

Ondernemend

Koopman Logistics telt inmiddels 450 trekkende eenheden en zo’n 1200 man personeel waarvan circa de helft chauffeur is. “Daarnaast werken we met de nodige charters”, zegt Harm Koopman. “We hebben vestigingen in Nederland, Duitsland en België en meerdere werkplaatsen. We zijn toonaangevend in autologistiek. Jaarlijks distribueren we ruim een miljoen auto’s en voeren we tal van aanvullende diensten uit voor onze klanten, zoals remarketing, hikerservice en fleetmanagement. We zijn partner in het distributienetwerk Transmission en met Koopman Cargo zijn we sterk in disciplines van complete en deelvrachten. “Door meer te doen dan alleen van A naar B te rijden, door klanten meer te bieden en ze volledig te ontzorgen, hebben we ons bedrijf verder kunnen ontwikkelen”, zegt Harm Koopman.

 

Innovatie

De jubileumtruck van Koopman is er een uit de nieuwe MAN Truck Generatie met een breed scala aan innovaties die de chauffeur assisteert met intelligente veiligheidssystemen en die de fleetowner zal verrassen met een sterk verbeterd brandstofverbruik. “We hebben ons vertrouwen in MAN met de komst van de nieuwe truckgeneratie bevestigd. De nieuwe voertuigen sluiten aan bij onze wensen op het gebied van veiligheid, chauffeurscomfort en duurzaamheid.” Zoals ook te zien is aan de nieuwe MAN, staat telematica hoog in het vaandel in de wereld van transport en logistiek, een voorwaarde voor efficiencyverbeteringen en succes. “Koopman heeft daarom een eigen telematica-afdeling, die nieuwe toepassingen ontwikkelt, met als doel om tot een nog transparantere, efficiëntere en een meer duurzame bedrijfsvoering te komen.”

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wouter Renkema, Manager Wagenpark, Techniek en Werkplaatsen, w.renkema@koopman.nl 

Foto: Aernout Steegstra - Rudie Wiersma Fotografie

Foto: Aernout Steegstra - Rudie Wiersma Fotografie