Koopman neemt De Haan Autotransport over

Koopman neemt De Haan Autotransport over

30 juni 2023

Met ingang op 1 juli 2023 neemt Koopman Logistics Group B.V.  de aandelen van De Haan Autotransport B.V. uit Bleiswijk over. Alle medewerkers van De Haan Autotransport B.V. blijven werkzaam bij het bedrijf, dat haar activiteiten in Bleiswijk zal voortzetten. De Haan Autotransport B.V. heeft haar focus op het vervoeren van gebruikte voertuigen in Nederland.

 

De overname van het financieel gezonde De Haan Autotransport is een versteviging van de marktpositie van Koopman,  welke het bedrijf nog meer stabiliteit zal geven richting de toekomst.

 

Versteviging marktpositie

De Haan Autotransport is een onderdeel van De Haan Automotive Holding B.V., sinds 1975 actief in autoherstel en inmiddels uitgegroeid tot een full service provider op automotive terrein.

Naast het vervoeren van nieuwe voertuigen heeft De Haan Autotransport haar focus liggen op het transport van gebruikte voertuigen in Nederland. Peter de Haan: ‘Wij werken al jaren op beperkte schaal goed samen met Koopman en het samengaan zal extra mogelijkheden bieden.’ De Haan heeft 38 autotransporters op diverse standplaatsen in het land en 44 medewerkers die allemaal in dienst blijven van het bedrijf, waarvan de bedrijfsnaam zal worden gewijzigd in Koopman Autotransport Nederland. Peter de Haan zal vanuit Bleiswijk aanblijven als operationeel manager  voor het nationale transport van voertuigen. Pieter Jongenotter treedt, na begeleiding van een soepele overdracht, uit De Haan Autotransport  en zal zich verder gaan richten op de snel groeiende bedrijven van Fleetport en ABS Autoherstel De Haan.

 

De logistieke dienstverlener

Koopman is al decennia lang een toonaangevende West-Europese dienstverlener in transport en opslag van nieuw geproduceerde auto’s. Uitbreiding van de binnenlandse transportmarkt van gebruikte auto’s past in de strategie van Koopman om in de Benelux een breed pakket van transport- en opslagactiviteiten van personenauto’s aan te bieden. Klaas Koopman: ‘Wij zijn al langer bezig serieuze voet aan de grond te krijgen in de binnenlandse transportmarkt van gebruikte voertuigen. De Haan geeft ons een enorme versnelling in dit marksegment’. 

 

De overname van de Haan komt op een historisch moment voor Koopman dat op 5 juli 2023 haar 100-jarig bestaan viert. Sinds 1964 is Koopman actief in het transport van personenauto’s. Met deze overname ziet Koopman een versteviging van haar marktpositie waardoor, met een compleet aanbod van autotransportdiensten, de markt nog breder en beter bediend kan worden.