VAB en Koopman bundelen krachten voor Automotive Solutions in Belgie

VAB en Koopman bundelen krachten voor Automotive Solutions in Belgie

12 januari 2021

Koopman Logistics en VAB Fleet Services gaan samenwerken op het gebied van remarketing van gebruikte auto’s. De Belgische automotive sector krijgt hiermee een totaaloplossing voor remarketing van tweedehands, ex-lease of huurauto's. De samenwerking komt tot uiting in de nieuwe naam van VAB Fleet Services: VAB Koopman Automotive Solutions. Bij de start verwacht VAB Koopman Automotive Solutions zestig medewerkers in Genk te kunnen inzetten. Dat aantal kan uitgroeien tot een honderdtal in de komende jaren. 

One-stop Solution

De locatie voor de remarketing activiteiten is een compound in Genk, een terrein van ongeveer 100.000 m2 aan buiten- en binnenruimte. Omgerekend meer dan 20 voetbalvelden. Op deze locatie komen de automotive activiteiten samen. Van het transporteren van auto’s, het afleverklaar maken van nieuwe auto’s, korte of langdurige opslag, remarketing van ex-leasewagens en fleetmanagement.

 

De 'one stop solution' biedt een oplossing voor OEM's, fabrikanten, importeurs, dealers, lease- en verhuurmaatschappijen of bedrijven met een grote vloot personenauto’s. Door het uitbesteden van operationele en logistieke activiteiten kunnen zij zich meer en meer richten op het verkopen van gebruikte auto’s met een optimale restwaarde. 

 

VAB Fleetservices België

VAB Fleet Services is al jaren een belangrijke speler op de Belgische markt voor onder meer remarketing services, pool management, recovery services, logistiek en operationeel vlootbeheer. VAB Fleet Services wil zijn serviceniveau verder verhogen in 2021 en gaat daarvoor een samenwerkingsverband aan met  Koopman Logistics Group, die al op dit gebied ruime ervaring heeft in Nederland en Duitsland.

 

Geert Markey, CEO van de VAB Groep: “We hebben twee jaar gewerkt aan dit nieuwe concept, onder meer door goed te luisteren naar onze huidige klanten. Zij wensten steeds meer operationele en logistieke activiteiten uit te besteden en zochten daar een ‘one stop solution’ voor. Voor VAB een uitgelezen kans om de activiteiten uit te breiden met een remarketing compound op industriële schaal. We hebben gezocht naar een partner die snel kan schakelen en de hoge kwaliteit die men van VAB verwacht kan bieden. Die partner vonden we bij het Nederlandse familiebedrijf Koopman, dat net als VAB kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het concept van ‘one stop solution’ kreeg concreet vorm toen we een geschikte locatie vonden in Genk. Troef is dat we het concept nu stapsgewijs kunnen uitbouwen naar een compound van 100.000 m2, inclusief  zo’n 100 medewerkers. Ik ben overtuigd dat we hiermee de juiste oplossing hebben voor onze bestaande, maar ook voor onze toekomstige klanten.”

Koopman Automotive

Willem Prinsen, CEO Koopman Logistics Group: “De afgelopen jaren hebben wij ons erop gericht om naast transport meer activiteiten te ontwikkelen met toegevoegde waarde voor de automotive sector. Koopman biedt met zijn integrale dienstverlening en korte doorlooptijden een belangrijke toegevoegde waarde op de Nederlandse en Duitse markt.

 

Een paar voorbeelden van de laatste trends in de automotive sector zijn consolidatie van dealers, online autoverkoop, nieuwe distributiemodellen, groei van private lease, leasing van tweedehandswagen. "De Belgische markt kent dezelfde trends als de Nederlandse. Bij Koopman was er al langere tijd de ambitie om hun compound activiteiten naar België uit te breiden. "Na een jarenlange zoektocht zijn we erin geslaagd om de juiste partner te vinden", aldus Willem Prinsen.

 

Geert Markey, CEO van de VAB Groep: “Toen ik de compound van Koopman Logistics Group in Amsterdam bezocht, wist ik meteen dat dit het was waar onze klanten naar zochten. Ter plaatse kon ik meemaken hoe een auto na cleaning en smart repair in een fotostraat in beeld werd gebracht. Hierdoor wordt de digitalisatie van het aanbod volledig geautomatiseerd. Onze klanten kunnen hun aanbod van jonge tweedehands auto’s daardoor direct op het internetplatform van hun keuze inbrengen. Deze aanpak verhoogt de herverkoopwaarde van hun auto’s en de doorloopsnelheid tot het moment van de verkoop.”

VAB Koopman Automotive Solutions

 

De combinatie van de huidige VAB Fleet Services-activiteiten met wat er in Genk komt te staan is uniek voor België. "Met de inbreng van onze expertise rond grootschalige remarketing zetten we een stap verder in het huidige dienstenaanbod op de Belgische fleetmarkt, het werkterrein van VAB Fleet Services. Het werkveld wordt sterk verruimd, wat we ook doortrekken in de nieuwe naam van de vennootschap: VAB Koopman Automotive Solutions.” 

Geert Markey
"

Ik ben overtuigd dat we hiermee de juiste oplossing hebben voor onze bestaande, maar ook voor onze toekomstige klanten.”

Geert Markey — CEO van de VAB Groep

Willem Prinsen
"

Door de krachtenbundeling van VAB en Koopman komen we tot een totaaloplossing voor de hele automotive sector.

Willem Prinsen — CEO Koopman Logistics Group

Meer weten? Neem contact op met de afdeling Communicatie via communicatie@koopman.nl of +316 158 608 32.

 

Lees hier het artikel "Opknappen van leasewagens goed voor 100 jobs in Genk" met Geert Markey en Willem Prinsen in Het Belang Van Limburg