Wij vieren feest!

Wij vieren feest!

05 juli 2023

Op vijf juli 1923 startte Siebe Koopman zijn eenmansbedrijf in Briltil. Een eeuw later is het bedrijf uitgegroeid naar een succesvol en bloeiend internationaal logistiek familiebedrijf met meer dan duizend werknemers en honderden vrachtwagens. De vierde generatie Koopman is dankbaar dat ze deze mijlpaal met hun relaties, leveranciers en medewerkers kunnen vieren.

 

Koopman viert feest
Afgelopen weekend stond voor Koopman in het teken van het 100-jarige jubileum. Verdeeld over twee dagen, werd het groots gevierd met hun relaties, leveranciers, familie en medewerkers. Vrijdag hebben ze samen met hun relaties en leveranciers een gedenkwaardig event gehad, waar ze werden meegenomen in een programma over menselijk kapitaal met diverse inspirerende sprekers, afgewisseld met een feestlijke omlijsting. De Koopman locatie aan het Van Starkenborghkanaal werd omgebouwd tot een waar festivalterrein, waar zaterdag alle medewerkers met hun partner volop hebben genoten.

 

De vierde generatie aan het stuur
Klaas en Harm zijn de vierde generatie Koopman en sinds 2022 aan het stuur van het bedrijf. Zij zien de innovatieve en ondernemende geest van hun overgrootvader als voorbeeld. Zonder een efficiënte bedrijfsvoering uit het oog te verliezen willen ze eveneens volop de ruimte geven aan ondernemerschap en op zoek gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

 

Een pijler onder het succes in het verleden, maar zeker ook in de toekomst, is een goede relatie met de klanten. Dat gaat verder dan alleen goede afspraken maken op papier. Leveren van een goede kwaliteit is voor Koopman vanzelfsprekend. En een relatie met klanten is voor Koopman ook een kwestie van geven en nemen, waardoor er al klantrelaties zijn die bijna 50 jaar terug gaan.

 

Verder is Koopman er altijd in geslaagd vakmensen aan zich te binden. Sociale en correcte omgang zal ook voor de toekomst een belangrijke factor blijven voor Koopman.

 

Daarbij staat de langetermijnvisie van waaruit Koopman altijd heeft gehandeld voorop: een stabiel en gezond rendement is weliswaar onmisbaar, maar het staat volledig in dienst van het voortbestaan van het bedrijf. Het idee dat het bedrijf wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie staat voor Koopman boven winstgevendheid op de korte termijn.

 

Klaar voor de volgende 100 jaar
In het jubileumboek schrijft de vierde generatie in een brief aan hun overgrootvader:
'Wij zijn dankbaar dat wij het vertrouwen hebben gekregen om het bedrijf voort te zetten. Wij zijn trots dat een onderneming die 100 jaar geleden begon, tot zo’n mooi bedrijf uit mocht groeien. Wij willen alle medewerkers die daaraan bij hebben gedragen, heel hartelijk bedanken! En wij bedanken al onze klanten: zonder hen was het eenmansbedrijf van opa Siebe Koopman nooit zo groot geworden!”

Al 100 jaar lang innovatieve en nuchtere ondernemers in logistieke diensten uit Groningen. Zij zijn klaar voor nog eens 100 jaar.