Nationaal Transport

Nationaal Transport

"

Onze klanten zoeken geen transporteur die een auto van A naar B kan vervoeren, zij zoeken een totaal oplossing

Klaas Koopman — Directeur

Koopman is vooral bekend van het internationale transport; grote stromen nieuw auto’s zonder kenteken die vanaf de fabriek naar de importeurs en dealers in Nederland worden gebracht. Minder bekend zijn wellicht de autotransport activiteiten die Koopman voor de Nederlandse markt verricht. “Wij hebben alle ingrediënten in huis om klanten binnen Nederland te helpen”, vertelt Klaas Koopman. 

Oplossingen op maat

“We merken dat bedrijven in Nederland die een paar duizend transportbewegingen op jaarbasis hebben steeds vaker zoeken naar een structurele oplossing, zegt Klaas Koopman. “Zij zoeken geen transporteur die een auto van A naar B kan vervoeren. Zij willen een totaal oplossing voor transport die het beste aansluit bij hun bedrijfsvoering en vanuit kosten oogpunt het meest efficiënt is. Vaak hebben ze zelf transportmiddelen in bezit of hebben ze eigen chauffeurs. Soms wil de klant dat we deze transportmiddelen en/of chauffeurs overnemen of meenemen in de planning. Wij denken in de breedte met de klant mee en bekijken hoe we zijn behoefte het beste kunnen invullen. Als dat betekent dat wij de chauffeur of autotransporters moeten overnemen, dan staan wij daar open voor.”

"

Door ons grote volume en flexibele planning kunnen wij snel inspelen op de transportverzoeken van onze klanten

Klaas Koopman — Directeur

Dagelijks bevinden onze chauffeurs zich in alle hoeken van Nederland. Door ons grote volume en flexibele planning kunnen wij snel inspelen op de transportverzoeken van onze klanten. Een auto die per direct opgehaald of naar een bepaalde locatie gebracht moet worden is voor ons geen probleem. Wij kunnen tot één uur voor het laden van de voertuigen nog wijzigingen doorvoeren en zorgen dat het voertuig op het gewenste moment afgeleverd wordt. Dit geeft onze klanten de maximale flexibiliteit die zij nodig hebben om hun business goed te kunnen doen.

Alles in huis

“Wij hebben alles in huis om klanten binnen Nederland te helpen”, vertelt Klaas Koopman. “We kunnen een enkele auto vervoeren met een hiker, voor exclusieve auto’s hebben we gesloten transport en moeten er meerdere auto’s op 1 locatie geladen worden of naar 1 locatie gebracht worden dan zetten we autotransporters in. Zo kunnen we invulling geven aan de meest uiteenlopende verzoeken. Centraal staat bij Koopman een nauwe samenwerking met de klant, omdat we dan de klant het beste kunnen helpen. Koopman is dan ook niet op zoek naar klanten voor 1 dag, maar gaat voor lange samenwerkingstrajecten.”

Meer cases

20 maart 2023
Autobedrijf John van der Rijt

Lees hier hoe Autobedrijf John van der Rijt auto's importeert uit Duitsland in samenwerking met Koopman.

Lees meer
25 september 2020
Importeur Volkswagen

Lees hier hoe de samenwerking is tussen de grootste auto-importeur van Nederland en Koopman

Lees meer
28 december 2019
Solidus Solutions

Lees hier hoe Niek Visarius COO van Solidus Solutions de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
29 oktober 2019
Mercedes-Benz Cars Belgie

Koopman is door Mercedes-Benz verkozen tot leverancier van het jaar.

Lees meer
28 oktober 2019
Smurfit Kappa

De Supply Chain Manager van Smurfit Kappa aan het woord.

Lees meer
27 oktober 2019
Nijburg Industry Group

Lees hier hoe Nijburg Industry Group de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
14 oktober 2019
Autoverhuur Zijm

Lees hier hoe Autoverhuur Zijm de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
10 september 2019
DS Smith

DS Smith vertelt over zijn prille samenwerking met Koopman

Lees meer
09 september 2019
Value Stream Mapping

Manager Operations Koopman Compounds vertelt hoeveel kostenbesparingen VSM kan opleveren

Lees meer