Solidus Solutions

Solidus Solutions

"

De chauffeur van Koopman is in feite een vertegenwoordiger van Solidus Solutions

Niek Visarius — COO Solidus Solutions

Koopman Cargo verzorgt voor Solidus Solutions de logistieke stromen tussen de fabrieken en brengt de kartonnen verpakkingen naar haar klanten toe. “Wij zijn natuurlijk een klant van Koopman maar ik zie ons vooral als partners”, zegt Niek Visarius COO Solidus Solutions. “Dat is ook logisch als je al meer dan 20 jaar samenwerkt.”

 

De Koopman chauffeur

“Koopman zorgt ervoor dat enerzijds de interne goederenbeweging tussen onze bedrijven goed georganiseerd is en anderzijds dat er een goede aflevering bij onze klanten plaatsvindt” vertelt Niek Visarius. “Bij het transport naar onze klanten vind ik een paar zaken belangrijk; de levering moet volgens afspraak plaatsvinden, zonder schades en de chauffeur moet klantgericht zijn. Dat is niet alleen naar de klant die de rekening betaald, maar ook naar de klanten van deze klant. De chauffeur van Koopman, die bij ons klanten komt, is in feite een vertegenwoordiger van Solidus.”

“Voor mijn werk reis ik veel tussen de fabrieken van Solidus. Onderweg en bij de fabrieken kom ik altijd de vrachtwagens en trailers van Koopman tegen”, vertelt Niek Visarius. “Dagelijks vervoert Koopman gemiddeld zo’n 25 vrachten voor ons, maar we hebben veel fluctuaties. Koopman heeft een flexibele planning en wijzigingen kunnen we kort voor het laden nog doorgeven. Zo kunnen de goederen alsnog op het gewenste moment worden geleverd. Voor ons is dit heel belangrijk, want wij willen natuurlijk de afspraken met onze klanten nakomen. Wat ik erg waardeer aan Koopman is dat, ook als we heel laat bellen, het altijd geregeld wordt. Ik vind het een mooie klantgedachte dat ze de klant altijd ondersteunen”.

"

Wat ik erg waardeer aan Koopman is dat, ook als we heel laat bellen, het altijd geregeld wordt. Ik vind het een mooie klantgedachte dat ze de klant altijd ondersteunen.

Niek Visarius — COO Solidus Solutions

“Onlangs heeft Koopman ons geholpen met onze ongeplande transportstromen. We hadden te maken met veel spoedleveringen. Samen hebben we gekeken hoe we het proces kunnen verbeteren. Efficiency is voor mij heel belangrijk. We willen het aantal transportbewegingen omlaag brengen omdat dit kosten bespaart en minder belastend is voor het milieu. Koopman kan haar klanten hierin opleiden, zodat je gezamenlijk de processen efficiënter en voorspelbaarder maakt”.

Over Solidus Solutions

Solidus Solutions is marktleider in Europa voor de productie van massief karton en recyclebaar massiefkartonnen verpakkingen. Het bedrijf bestaat inmiddels al meer dan 150 jaar. Solidus Solution beheert het hele proces van gerecycled papier met in totaal 13 productielocaties en twee verkoopkantoren, verspreid over meerdere Europese landen. Samen met ongeveer 1500 werknemers streven ze ernaar om de beste kwaliteit massief karton te bieden voor meerdere producten, industrieën en landen over de hele wereld.

Meer cases

20 maart 2023
Autobedrijf John van der Rijt

Lees hier hoe Autobedrijf John van der Rijt auto's importeert uit Duitsland in samenwerking met Koopman.

Lees meer
25 september 2020
Importeur Volkswagen

Lees hier hoe de samenwerking is tussen de grootste auto-importeur van Nederland en Koopman

Lees meer
28 december 2019
Solidus Solutions

Lees hier hoe Niek Visarius COO van Solidus Solutions de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
29 oktober 2019
Mercedes-Benz Cars Belgie

Koopman is door Mercedes-Benz verkozen tot leverancier van het jaar.

Lees meer
28 oktober 2019
Smurfit Kappa

De Supply Chain Manager van Smurfit Kappa aan het woord.

Lees meer
27 oktober 2019
Nijburg Industry Group

Lees hier hoe Nijburg Industry Group de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
14 oktober 2019
Autoverhuur Zijm

Lees hier hoe Autoverhuur Zijm de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
10 september 2019
DS Smith

DS Smith vertelt over zijn prille samenwerking met Koopman

Lees meer
09 september 2019
Value Stream Mapping

Manager Operations Koopman Compounds vertelt hoeveel kostenbesparingen VSM kan opleveren

Lees meer