Smurfit Kappa

Smurfit Kappa

"

Koopman is in staat te schakelen tot het laatste moment

Robin Boerrigter, Supply Chain Manager Smurfit Kappa

De samenwerking tussen Smurfit Kappa en Koopman bestaat al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. Tot grote tevredenheid van beide partijen. Koopman is de hoofdvervoerder voor veel Smurfit Kappa-locaties binnen de Benelux, met name Nederlandse golfkartonfabrieken. Zo wordt 80% van de productie van de vestiging Hoogeveen vervoerd door Koopman. Robin Boerrigter ondervindt als Supply Chain Manager van deze vestiging dagelijks het voordeel van een vervoerder die zich maximaal flexibel opstelt.

“Onze klanten mogen hun bestellingen voor de dag erop tot half één ’s middags aan ons doorgeven”, zegt Boerrigter. “Dat betekent dat wij daarna pas kunnen gaan plannen en aan Koopman doorgeven wat waarheen moet. Vanuit Hoogeveen gaat het dagelijks om tussen de 20 en 40 vrachtwagens. Veel andere vervoerders hebben het liefst een dag de tijd om de orders in te plannen. Koopman zorgt altijd dat er voldoende capaciteit is; met eigen materieel, partners of charterchauffeurs. Daar hebben ze een goed netwerk voor. Wijzigingen kunnen we zelfs tot drie uur voor het laden nog doorgeven. Koopman is in staat te schakelen tot het laatste moment.

"

Wijzigingen kunnen we zelfs tot drie uur voor het laden nog doorgeven. Koopman is in staat te schakelen tot het laatste moment.

Hoog serviceniveau

Wat Boerrigter zo bevalt aan Koopman is de combinatie van flexibiliteit, capaciteit en veranderingsgezindheid. “Het serviceniveau is hoog. Zelfs als bij ons de productie op zich laat wachten en de planning hapert, houden ze het hoofd koel en komen ze met oplossingen in plaats van verwijten. En dat komt door de mensen, want zonder flexibele mensen heb je geen flexibele organisatie. Het is voorgekomen dat chauffeurs uren moesten wachten op de lading, ook ’s nachts. Dan namen ze gewoon nog een kop koffie. Dat onze klanten de volgende dag toch hun verpakkingen in huis hadden, is puur te danken aan Koopman.”

"

Koopman is vernieuwingsgezind en daar komen wij ook verder mee. Als keten vorm je het totaalplaatje voor de klant. En de klant blijkt heel tevreden over ons totaalplaatje.

Vroeger stopte de registratie van de goederen op het moment dat het de wagen inging. Nu hebben Smurfit Kappa en Koopman een integrale methodiek en zijn alle trailers uitgerust met GPS, zodat de zending continu te traceren is. “Dat is een belangrijke ontwikkeling in performance richting onze klanten”, zegt Robin Boerrigter. “Koopman is vernieuwingsgezind en daar komen wij ook verder mee. Als keten vorm je het totaalplaatje voor de klant. En de klant blijkt heel tevreden over ons totaalplaatje.”

Over Smurfit Kappa

Smurfit Kappa Group is een Ierse multinational die verpakkingen maakt. De multinational is in 33 landen in Europa en Latijns-Amerika actief en heeft het hoofdkantoor in Dublin. Het is één van 's werelds meest toonaangevende aanbieders van verpakkingen op papierbasis. Vrijwel alle dozen waarin supermarkten hun assortiment aangeleverd krijgen, zijn gemaakt door Smurfit Kappa.

Overige cases

20 maart 2023
Autobedrijf John van der Rijt

Lees hier hoe Autobedrijf John van der Rijt auto's importeert uit Duitsland in samenwerking met Koopman.

Lees meer
25 september 2020
Importeur Volkswagen

Lees hier hoe de samenwerking is tussen de grootste auto-importeur van Nederland en Koopman

Lees meer
28 december 2019
Solidus Solutions

Lees hier hoe Niek Visarius COO van Solidus Solutions de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
29 oktober 2019
Mercedes-Benz Cars Belgie

Koopman is door Mercedes-Benz verkozen tot leverancier van het jaar.

Lees meer
28 oktober 2019
Smurfit Kappa

De Supply Chain Manager van Smurfit Kappa aan het woord.

Lees meer
27 oktober 2019
Nijburg Industry Group

Lees hier hoe Nijburg Industry Group de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
14 oktober 2019
Autoverhuur Zijm

Lees hier hoe Autoverhuur Zijm de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
10 september 2019
DS Smith

DS Smith vertelt over zijn prille samenwerking met Koopman

Lees meer
09 september 2019
Value Stream Mapping

Manager Operations Koopman Compounds vertelt hoeveel kostenbesparingen VSM kan opleveren

Lees meer