Autoverhuur Zijm

Autoverhuur Zijm

"

Koopman Fleetforce is een flexibele, meedenkende en prettige partner

Marco Holtus — Autoverhuur Zijm

Sinds anderhalf jaar werken Autoverhuur Zijm en Koopman Fleetforce samen. Daarvoor werd samengewerkt met andere partijen voor het ophalen en wegbrengen van huurauto’s. Marco Holtus van autoverhuur Zijm is zeer tevreden over de samenwerking en vindt met name de flexibiliteit van Koopman opvallend. Koopman kan op zeer korte termijn chauffeurs inzetten. “Als er nu een huurauto wordt afgemeld geven we dit direct door aan Koopman”, verteld Marco. “We vragen dan of de huurauto vandaag nog opgehaald kan worden. In 98% van de gevallen lukt dit. Dat is de grote kracht van Koopman, want dit hoef ik aan andere partijen niet te vragen. Voor mij is dit belangrijk want ik wil de stilstand van de huurauto’s zoveel mogelijk beperken. Dit scheelt mij veel in kosten”.

De inname-app

De chauffeurs van Koopman die de huurauto’s ophalen of wegbrengen naar onze klanten voeren ook altijd een inname of uitgifte uit. Daar heeft Koopman een handige app voor ontwikkeld. Samen met de klant wordt de status van de auto bepaald. Dit houdt in dat de chauffeur de schades noteert, foto’s neemt en alle gegevens invult in de app. De klant bevestigt en wij hebben direct toegang tot alle informatie. Zo weet de klant precies waar hij aan toe is en het voorkomt discussies achteraf. Ik denk dat we de schades op 1 hand kunnen tellen die op jaarbasis zijn gemist.

"

Koopman Fleetforce kan op zeer korte termijn chauffeurs inzetten. Dat is de grote kracht van Koopman, want dit hoef ik aan andere partijen niet te vragen.

Marco Holtus — Autoverhuur Zijm

Koopman Fleetforce heeft ondertussen meer dan 400 chauffeurs, ook wel hikers genoemd. Zowel studenten als senioren. Ze worden door Koopman getraind hoe een auto ingenomen en uitgegeven moet worden en wat wij als klant daarbij verwachten. “Ik merk dat de chauffeurs van Koopman gedegen en representatieve mensen zijn”, zegt Marco. “Dat is belangrijk want zij hebben contact met onze klanten. Wij zien zelf de klant (de berijder van de huurauto) vaak niet. De chauffeur komt namens Zijm een auto afleveren of ophalen. Die klant weet helemaal niet dat het iemand van Koopman is. De chauffeur is dus een verlengstuk van onze dienstverlening”.

"

Ik merk dat de chauffeurs van Koopman Fleetforce gedegen en representatieve mensen zijn. Dat is belangrijk want zij hebben contact met onze klanten.

Wat Marco daarnaast prettig vindt is dat Koopman meedenkt en acteert op de feedback die gegeven wordt. “Dat zien we terug in de doorontwikkeling van de app maar ook bijvoorbeeld in het dashboard met het overzicht van al onze ritten. Zo is er in die anderhalf jaar een mooie samenwerking ontstaan, een echte partnership”.

Over Autoverhuur Zijm

Autoverhuur Zijm is dé autoverhuurder rondom de omgeving Arnhem / Nijmegen. Het is onderdeel van Zijm B.V. Op de 7 vestigingen van Zijm vindt de verkoop en onderhoud van auto’s van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens plaats. 

Meer cases

20 maart 2023
Autobedrijf John van der Rijt

Lees hier hoe Autobedrijf John van der Rijt auto's importeert uit Duitsland in samenwerking met Koopman.

Lees meer
25 september 2020
Importeur Volkswagen

Lees hier hoe de samenwerking is tussen de grootste auto-importeur van Nederland en Koopman

Lees meer
28 december 2019
Solidus Solutions

Lees hier hoe Niek Visarius COO van Solidus Solutions de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
29 oktober 2019
Mercedes-Benz Cars Belgie

Koopman is door Mercedes-Benz verkozen tot leverancier van het jaar.

Lees meer
28 oktober 2019
Smurfit Kappa

De Supply Chain Manager van Smurfit Kappa aan het woord.

Lees meer
27 oktober 2019
Nijburg Industry Group

Lees hier hoe Nijburg Industry Group de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
14 oktober 2019
Autoverhuur Zijm

Lees hier hoe Autoverhuur Zijm de samenwerking met Koopman ervaart.

Lees meer
10 september 2019
DS Smith

DS Smith vertelt over zijn prille samenwerking met Koopman

Lees meer
09 september 2019
Value Stream Mapping

Manager Operations Koopman Compounds vertelt hoeveel kostenbesparingen VSM kan opleveren

Lees meer