HVO

HVO

CO2 arme brandstof HVO voor zwaar wegverkeer

Koopman Logistics Group zet de CO2-arme brandstof HVO in voor de distributie van personenwagens en auto-onderdelen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in een apart tankstation op het eigen terrein in Nijkerk. HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen zoals frituurvet. Daardoor is HVO CO2-arm. Waar veel bedrijven gebruikmaken van een mix van HVO met conventionele diesel, kiezen wij voor pure HVO. 

Besparing Milieu en Kosten

De inzet van HVO is een voorbeeld van de integrale benadering van Koopman Logistics Group. De Wilde: “Echte kostenreductie zit voor onze klant niet in een paar euro lagere transportkosten per rit. Samen met de klant het gehele proces bekijken en op zoek gaan naar de échte besparingen, is waar wij op inzetten, zowel in kosten als gericht op het milieu.

"

We zullen door het tanken van 100% HVO per kilometer 89% minder CO2 uitstoten dan met conventionele diesel.

Maurice de Wilde — CFO Koopman Logistics Group

Als wij de hele keten optimaliseren zijn er minder gereden kilometers nodig en dat is een directe besparing in kosten en uitstoot. Door nu ook nog eens HVO toe te passen, gaan we niet alleen naar een volgende fase in transport, we voldoen hiermee ook aan de nadrukkelijke wens van onze klanten om CO2 te reduceren. Onze HVO-installatie bevat pure HVO, geen mix van HVO met conventionele diesel. We zullen door het tanken van 100% HVO per kilometer 89% minder CO2 uitstoten dan met conventionele diesel.”

"

Voor met name het zware wegvervoer is elektrisch rijden nog een stap te ver. CO2-arme brandstoffen als HVO bieden een concreet alternatief. Koopman is met dit initiatief een koploper en wij zijn ervan overtuigd dat dit een voorbeeld zal zijn voor veel van onze leden.

Arthur van Dijk — Voormalig voorzitter Transport en Logistiek Nederland